Weaver Courtyard Reimagined: An Interdisciplinary Model for Immersive Student Experience and Collaboration

Keith Van de Riet, Architecture

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

funded Spring 2018

The Reimagined Weaver Courtyard Project will be a student-designed and built environment that extends the mission of The Commons into the outdoor garden space. Ultimately, the garden can serve as an inviting space between campus and the community for students and the community to utilize.

Highlights of the project include:

  • native plants that attract pollinators and connect to a network of pollinator-friendly spaces on campus
  • more accessibility with the addition of a new ADA compliant ramp
  • increased visibility, through the removal and maintenance of overgrown plants
  • sculptural features that illustrate and invite a connection between humans and nature

 

Donors to the project include financial and in-kind support from an Interdisciplinary Starter Grant from The Commons and KU Research; Jeff and Mary Weinberg; the Historic Mount Oread Friends Association; Amy Albright and Doug Davison, Vinland Valley Nursery; Myles Schachter, 2Sculpt; Celka Straughn; Weston Tanner; Kathy Porsch; Martha Hodgesmith; Catherine Goga; Brian Moss; Michael Burke; Keith Van de Riet; Susan Dickherber; Frank Hoffman and Sandra Sanders; Marion Paulette; Steve Scannell; Kelly Kindscher; Ted Johnson; Karl Ramberg; Chris Boos; Patrick Dooley; Linda Samson-Talleur; Brian Garvey; David Anderson; Mahesh Daas; Chad Kraus; Anne Patterson; Paola Sanguinetti; John Gaunt; IARI @ Spencer Museum of Art; KU Endowment Association.